Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   ULTIMA ORĂ/ Ion Basoc se…

ULTIMA ORĂ Ion Basoc se întoarce acasă cu medalia de argint. Judocanul a fost învins în marea finală de brazilianul Wilians Silva de Araujo

Judocanul Ion Basoc a fost învins în marea finală la Jocurile Paralimpice de la Paris la proba J1 +90kg de către sportivul brazilian Wilians Silva de Araujo.

Basoc l-a învins în semifinale pe francezul Jason Grandry cu scorul 10-0, prin ippon, iar în sferturile de finală pe neerlandezul Daniel Knegt.

Mai devreme, judocanul Oleg Crețu a luat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Paris. Acesta l-a învins în finala mică de turcul Cimciler Yasin la proba J1 90 kg.

Aceasta este prima medalie de argint din istoria R. Moldova la Jocurile Paralimpice.

Totodată, cele două medalii câștigate astăzi de sportivii moldoveni vin după o pauză de 28 de ani.

Jocurile Paralimpice de la Paris au început pe 28 august. Delegația R. Moldova este formată din cinci sportivi. Echipa națională concurează pentru medalii în trei probe sportive – para judo, para powerlifting și para atletism.

Aproximativ 4 400 de sportivi dintr-un „număr record de 168 de delegații” participă la Jocurile Paralimpice Paris 2024. Trei comitete paralimpice naționale – Eritreea, Kiribati și Kosovo – își vor face debutul paralimpic în capitala Franței.

Totodată, Oleg Crețul (para judo) și Larisa Marinencova (para powerlifting) vor încheia, sâmbătă, 7 septembrie, evoluția sportivilor moldoveni la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Sportivii din lotului paralimpic al R. Moldova au fost susținuți din tribune și de către secretarul de stat pe domeniul sportului Sergiu Gurin.

Anterior, la Jocurile Paralimpice de la Paris au evoluat Ina Cernei la para judo și Gheorghe Spînu la para atletism, care a ocupat locul 8 în finală, cu rezultatul de 9 metri și 62 de centimetri, stabilind totodată, un nou record personal.