Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră/ Fosta deputată PAS…

Ultima oră Fosta deputată PAS Victoria Cazacu anunță că aderă la „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi. „Se acumulează multă nemulțumire de la cum se guvernează”

Sursa: privesc.eu

Fosta deputată PAS Victoria Cazacu a anunțat astăzi, 15 octombrie, în cadrul unui briefing de presă că aderă la „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi. În luna aprilie fiica deputatei, Diana Cazacu, a fost vizată de perchezițiile de la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție, iar la scurt timp președintelui Parlamentului, Igor Grosu a cerut ca deputata să-și depună mandatul și să părăsească partidul.

„După o perioadă de reflecție de câteva luni, astăzi vreau să vin cu câteva concluzii pe care le-am făcut, dar și alți colegi de-ai mei. Familia noastră a devenit ținta atacurilor din diferite părți. Am simțit pe propria piele ce înseamnă justiția televizată. Din păcate, pe mulți din conducerea țării nu-i interesează adevărul. În ultimele luni am avut mai multe discuții cu colegii cu care am activat în Partidul Acțiune și Solidaritate. Majoritatea acestor oameni, atât din Chișinău, cât și din nordul țării, au recomandat să-mi continui munca împreună cu Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru”. Doar el poate să oprească pe cei care fac rău țării. Astăzi anunț că ader la „Partidul Nostru”. Eu urmăresc de mult timp ideile și inițiativele lui Renato Usatîi(…) Cât privește PAS, a început frumos, dar la modul în care se guvernează și cum se iau deciziile, se acumulează multă nemulțumire. Sunt nemulțumiți în fracțiunea parlamentară, dar și mai mult în organizațiile teritoriale”. a declarat Cazacu.

Diana Cazacu, fiica deputatei Victoria Cazacu, vizată în dosarul privind corupția de la vamă, a lucrat anterior la Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Conform unor informații în posesia cărora a intrat Ziarul de Gardă, Diana Cazacu a activat în cadrul SIS până în 2022. Ea ar fi plecat din instituție după ce a depus o plângere pe numele unui șef de direcție pentru hărțuire sexuală.

În dimineața zilei de luni, 1 aprilie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Au fost reținuți trei inspectori vamali pentru 72 de ore, iar alți patru urmau a fi  cercetați în stare de libertate, potrivit unui comunicat emis de CNA. Printre cei patru inspectori vamali cercetați în libertate se numără și Diana Cazacu, fiica deputatei Victoria Cazacu, ajunsă în Legislativ pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). După izbucnirea scandalului, Victoria Cazacu a fost exclusă din partid, iar formațiunea i-a cerut să-și depună mandatul de deputată. 

ZdG a constatat că înainte de a munci în cadrul Serviciului Vamal, Diana Cazacu a lucrat la Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Reprezentanții SIS ne-au confirmat că fiica deputatei a fost angajată la SIS până în anul 2022.

VIDEO/ Ce (NU) spune Diana Cazacu, fiica deputatei excluse din PAS

Inspectoarea vamală Diana Cazacu, fiica deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Victoria Cazacu, exclusă din formațiunea politică după ce fiica sa a ajuns vizată într-un dosar de corupție, a susținut un briefing de presă marți, 9 aprilie, cu tema „Atac la adresa familiei, interese ascunse, jocuri politice și adevărul despre dosarul fabricat”. 

A lansat acuzații la adresa șefului său și s-a adresat „conducerii supreme a R. Moldova”. Nu a spus ce acuzații i se aduc la etapa actuală și cum va demonstra că este „curată și corectă” în fața legii. Diana Cazacu a fugit de întrebările Ziarului de Gardă.

VIDEO/ Candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, milionar în euro: avere, controverse și dosare penale

După mai multe plecări și reveniri în viața politică, Renato Usatîi aspiră din nou la funcția de președinte al R. Moldova. 

Candidatul Partidului Nostru a început să „cumpere” atenția votanților înainte de startul campaniei electorale: donații, concerte – toate achitate din banii câștigați din afacerile imobiliare în care s-a implicat de la începutul acestui an și care, potrivit acestuia, i-au adus până în septembrie, un venit de circa un milion de euro. 

Ziarul de Gardă a analizat profilul lui Renato Usatîi, cel de-al treilea candidat înregistrat oficial în cursa electorală, și prezintă detalii despre dosarele penale averea și controversele din jurul acestuia.