Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMĂ ORĂ/ Anastasia Nichita ia…

ULTIMĂ ORĂ Anastasia Nichita ia argintul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Foto: Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova

Luptătoarea de stil liber Anastasia Nichita și-a adjudecat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris. Nichita a fost învinsă în finala olimpică de lupte, categoria 57 de kg, de japoneza Sakurai Tsugumi, dar a reușit cea mai mare performanță din istoria luptelor din R. Moldova.

Este primul argint al Moldovei după o pauză de 24 de ani.

R. Moldova a obținut la această ediție cele mai multe medalii de când participă la Jocurile Olimpice.

Luptătoarea Anastasia Nichita, în vârstă de 25 de ani, evoluează pentru a doua oară la JO. La Tokyo, în 2021, sportiva și-a adjudecat locul 7. Calificată la proba de lupte feminine, Anastasia a început anul 2024 pe primul loc în clasamentul mondial la categoria de greutate de până la 57 kg. Primul rezultat remarcabil al luptătoarei a fost înregistrat în 2015, la Campionatul European pentru cadeți, unde a obținut aurul. În palmaresul sportivei sunt multiple titluri și medalii la competiții continentale și mondiale. 

R. Moldova a mai obținut trei medalii de bronz la JO 2024. Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov le-au câștigat în categoriile de greutate 66 kg, respectiv 73 kg, iar Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz la proba de canoe.

26 de sportivi reprezintă Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, desfășurate în perioada 26 iulie – 11 august.