Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina celebrează 33 de ani…

Ucraina celebrează 33 de ani de Independență. Zelenski: „Pe uscat, pe mare, în aer – vom sta de pază asupra valorilor noastre

Foto: Hromadske

Ucraina sărbătorește, sâmbătă, 24 august, 33 de ani de Independență și 913 zile de la invazia pe scară largă a Rusiei. Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat ucrainenilor cu un mesaj de încurajare, spunând că „mai devreme sau mai târziu răspunsul ucrainean va zbura în fiecare punct al Federației Ruse, iar Vladimir Putin nu își va mai putea dicta liniile roșii”, relatează Hromadske.

„Nu vom permite ca terenul să fie transformat într-o zonă gri, unde ar trebui să fie steagul albastru și galben. Un bătrân bolnav din Piața Roșie, care ne amenință constant cu un buton roșu, nu ne va dicta unele dintre liniile sale roșii. Cum să trăiești, ce cale să parcurgi și ce alegere să faci, va fi determinat doar de Ucraina și ucraineni. Pentru că așa funcționează independența”, a spus Zelenski într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Acesta a mai adăugat că cel care a provocat probleme pământului ucrainean, „le va primi înapoi cu dobândă”.

„În urmă cu 913 zile, inclusiv prin regiunea Sumî, Rusia a intrat în război împotriva noastră. A încălcat nu numai granițele suverane, ci și granițele cruzimii și bunului simț. Străduindu-se pentru un singur lucru: să ne distrugă. În schimb, astăzi sărbătorim cea de-a 33-a aniversare a Independenței Ucrainei. Și ceea ce a adus inamicul pe pământul nostru s-a întors acum împotriva lui”, a declarat șeful statului.

Zelenski a subliniat că ucrainenilor nu le lipsesc regiuni străine și este nevoie de pace și liniște de-a lungul întregii granițe.

„Pe uscat, pe mare, în aer, în interiorul țării – oriunde, vom sta de pază asupra valorilor noastre. La fel ca soldații noștri. Iar voința și lupta noastră sunt simbolizate de poporul nostru – apărătorii noștri, susținătorii noștri”, a subliniat șeful statului.