Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Turul doi pentru funcția de…

Turul doi pentru funcția de primar, în două localități. Partidul Șansă, controlat de Ilan Șor, domină consiliile locale din regiunea găgăuză și raionul Taraclia

Sursa foto: Partidul Politic Șansă/ Facebook

În două din cele nouă localități unde duminică, 19 mai, au avut loc alegeri locale noi și parțiale va avea loc al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar, deoarece niciun candidat nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care s-au prezentat la urnele de vot.

Potrivit datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală, în orașul Bucovăț, raionul Strășeni, în turul doi vor concura Nicolae Lozovanu, candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate și Irina Maximova, candidată a Partidului Social Democrat European

Iar în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, în turul doi au ajuns Vladimir Gîsca, candidat al Partidului Socialiștilor, și Ruslan Filipaș, candidat al Partidului Șansă.

Conform prevederilor legale, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care s-au prezentat la urnele de vot. În cazul în care niciun candidat nu întrunește această condiție, în termen de 2 săptămâni se va proceda la al doilea tur de scrutin cu primii 2 candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin, a precizat Comisia Electorală Centrală.

Au fost aleși primari în patru localități. În Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia, a câștigat candidatul independent Gheorghi Gospodinov, care a fost unicul candidat (240 de voturi), în satul Sagaidac, raionul Cimișlia, a câștigat Ion Cojocaru, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (61,4%), în comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova, a câștigat Iurie Lungu, cadidat PAS (60.42%), în satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia, a câștigat Gheorghi Palic, candidat independent, unicul candidat (262 de voturi)

De asemenea, au fost aleși reprezentanți în consiliile locale din cinci sate și comune, majoritatea fiind înaintați de Partidul Șansă, condus de Alexei Lungu, dar controlat de Ilan Șor.

În consiliul local din comuna Cealîc, raionul Taraclia au fost aleși numai reprezentanții Partidului Șansă (188 de voturi), în comuna Salcia, raionul Taraclia au fost aleși reprezentanții PSRM (12 voturi), Partidului Renaștere (18 voturi) și Partidului Șansă (54 de voturi), în satul Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia au fost aleși numai reprezentanții Partidului Șansă (219 de voturi), în satul Cairaclia, raionul Taraclia au fost aleși reprezentanții Partidului Comuniștilor (38 de voturi), Partidului Renaștere (41 de voturi), ai Partidului pentru Viitorul Moldovei (67 de voturi) și ai Partidului Șansă (260 de voturi), iar în satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia au fost aleși reprezentanții Partidului Mișcarea Alternativa Națională (247 de voturi).