Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trump va organiza primul miting…

Trump va organiza primul miting de campanie după tentativa de asasinat

Sursa: Reuters

Donald Trump va organiza sâmbătă, 20 iulie, primul său miting de campanie, de la tentativa de asasinat din urmă cu o săptămână și de la convenția de nominalizare în cadrul căreia a fost consolidată preluarea controlului asupra Partidului Republican. Trump se va prezenta la Grand Rapids, în statul Michigan, care se află în plină bătălie electorală, împreună cu noul său vicepreședinte, senatorul american de Ohio J.D. Vance. Acesta va fi primul lor eveniment de campanie împreună în calitate de candidat republican oficial la președinție, relatează Reuters.

Oficialii Partidului Republican au declarat în timpul convenției de nominalizare a lui Trump din Milwaukee din această săptămână că „întâlnirea sa cu moartea”, de sâmbăta trecută, l-a schimbat și că atunci când își va rosti discursul de acceptare, va face apel la unitate națională.

Potrivit presei internaționale, Trump și Vance vor urca pe scena din Grand Rapids cu Partidul Republican unificat în spatele lor după convenția de nominalizare din această săptămână.

În schimb, democrații sunt în „plină criză și nu mai este sigur că președintele Joe Biden va fi candidatul democrat care îl va înfrunta pe Trump în alegerile din 5 noiembrie”, scrie Reuters.

Biden se confruntă cu apeluri tot mai numeroase din partea multor aleși din propriul partid de a se retrage din funcția de candidat al partidului la Casa Albă și de a pune capăt candidaturii sale la realegere, după prestația sa slabă la dezbaterea împotriva lui Trump de luna trecută.

Potrivit presei internaționale președintele Joe Biden se află în urma lui Trump în sondajele de opinie, iar democrați se tem că nu are practic nicio cale spre victorie și că partidul are nevoie de un nou candidat la președinție care să îl înfrunte pe Trump.