Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Trump mulțumește forțelor de ordine…

„Trump mulțumește forțelor de ordine și celor care au intervenit pentru acțiunea lor rapidă în timpul acestui act odios”

Echipa de campanie a lui Donald Trump a emis un comunicat de presă în care spune că, în urma atentatului, candidatului republican la președinție i s-au oferit îngrijirile medicale necesare, scrie Vocea Americii.

„Președintele Trump mulțumește forțelor de ordine și celor care au intervenit pentru acțiunea lor rapidă în timpul acestui act odios”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Stephen Cheng, într-un comunicat, precizând că Tramp „este bine, fiind evaluat la o unitate medicală locală.”

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Secret, Anthony Guglielmi, a lansat o declarație: „Serviciul Secret a implementat măsuri de protecție, iar fostul președinte este în siguranță. „Se desfășoară o investigație complexă a Serviciului Secret, iar informații suplimentare vor fi publicate atunci când vor fi disponibile.”

Susținătorii republicani ai lui Trump au răspuns imediat.

Senatorul din Ohio J.D. Vance, care este considerat un favorit pentru vicepreședinte, a scris în X: „Toată lumea mi se alătură în rugăciune pentru președintele nostru Trump și pentru toată lumea la acest miting. Sper că totul este în regulă.”

Un alt contestator, senatorul Marco Rubio din Florida, a scris pe rețelele de socializare: „Dumnezeu l-a protejat pe președintele Trump”.

Analiștii intervievați de Vocea Americii consideră că incidentul ar putea avea o rezonanță serioasă:

„Lumea s-a schimbat astăzi”, a spus profesorul Casey Burgat de la Universitatea George Washington. „Tentativa de asasinat asupra fostului președinte Trump va avea consecințe profunde nu numai pentru aceste alegeri, ci și pentru contextul mai larg al politicii americane.

„Acest incident va adânci și mai mult diviziunile partizane și, de asemenea, va declanșa un dialog critic despre natura discursului politic și a violenței în politica americană contemporană”, a adăugat el. „Vor exista acuzații partizane despre cum și de ce s-a întâmplat acest lucru, dar în spectrul politic vom auzi pe bună dreptate o respingere unitară a oricărei violențe politice. Nu pot decât să sper că se va întâmpla asta.”