Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Trei persoane vizate în schema…

Trei persoane vizate în schema „rudei implicate în accident” au fost plasate în arest preventiv

Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Central anunță finalizarea urmăririi penale într-un caz de escrocherie, comisă de un grup criminal organizat. În urma acțiunilor ilicite, părțile vătămate au suferit un prejudiciu material în valoare totală de 337 988 de lei, informează Procuratura Generală (PG).

Inculpaților le-au fost înaintate acuzații pentru săvârșirea escrocheriei în proporții mari. În prezent, aceștia se află în arest preventiv.

„În perioada 12-17 februarie 2024, trei indivizi, cu vârste de 31, 39 și 25 de ani, au pus la cale un plan infracțional având ca obiectiv mijloacele bănești ale persoanelor în etate. Infractorii au apelat telefonic victimele, pretinzând a fi rude, cunoștințe, avocați, personal medical sau angajați ai organelor de drept. Folosindu-se de povești false despre accidente rutiere în care ar fi fost implicate rudele sau cunoștințele victimelor, aceștia reușeau să convingă părțile vătămate să predea bani pentru a evita presupusa răspundere penală”, se arată în comunicatul PG.

Cei trei riscă să primească o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.