Principală  —  Ştiri   —   Trei persoane au încercat să…

Trei persoane au încercat să treacă frontiera de stat cu acte falsificate

Sursa: border.gov.md

Angajații Poliției de Frontieră au inițiat cercetări pe numele a doi cetățeni străini și al unui conațional, care dețineau documente falsificate, se arată într-un comunicat, duminică, 14 ianuarie. 

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au descoperit un tânăr de 30 de ani, posesor al dublei cetățenii (MDA/ROU). Acesta a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate românească ce nu-i aparține. În cadrul verificărilor suplimentare, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a stabilit că actul românesc conține indici de falsificare. Tânărul și-a întrerupt călătoria, fiind refuzat la ruta „Chișinău-Paris”.

Tot în Aeroportul Internațional Chișinău, printre pasagerii sosiți din București s-a prezentat cetățeanul R. Guinee în vârstă de 24 de ani, identificându-se în baza pașaportului ordinar. În timpul controlului de documente, străinul a prezentat și o viză electronică, eliberată de autoritățile moldovene pe numele său. La cercetarea acesteia în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că este inexistentă. În fapt, tânărului i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova. 

Un cetățean al Bulgariei de 27 ani a trecut de la șofer la pasager după ce s-a stabilit că permisul de conducere este falsificat. În punctul de trecere a frontierei Vulcănești, pe direcția ieșire din R. Moldova s-a apropiat un autoturism, la volanul căruia a fost identificat străinul. Printre documente, bărbatul a prezentat un permis de conducere rusesc. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au observat că actul este unul falsificat. La audieri, străinul a comunicat că permisul l-ar fi obținut pe căi legale în 2021, când se afla în Rusia. Documentul a fost ridicat, cercetările continuă.