Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Tragedie la Ziua Orașului Solingen…

Tragedie la Ziua Orașului Solingen din Germania. Trei persoane au fost înjunghiate, iar alte opt au ajuns la spital, în urma unui atac

Foto: DW/Gianni Gattus/dpa/picture alliance

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite în urma unui atac cu un cuțit, din partea unei persoane necunoscute, la Ziua Orașului în Solingen, Germania, sărbătorită vineri, 23 august, scrie DW.

Potrivit departamentului de poliție din Dusseldorf, care este subordonat districtului Solingen, cinci dintre cele 8 opt persoane rănite se află în stare gravă la spital.

Sărbătorile, care urmau să dureze până pe 25 august, au fost anulate, iar cetățenii au fost rugați să părăsească zonele centrale ale orașului, potrivit DW.

Făptașul încă nu a fost găsit de poliție.

Ministrul german de Interne a cerut o interdicție mai strictă asupra armelor albe

Anterior, șeful german de interne Nancy Faeser și-a anunțat intenția de a înăspri legea care limitează lungimea cuțitelor care pot fi purtate în locuri publice din Germania. Potrivit ministrului, cuțitele cu o lungime a lamei mai mare de șase centimetri ar trebui interzise.

Apelurile pentru legi mai dure au început să răsune după incidentul de la Mannheim, când un tânăr de 25 de ani din Afganistan a atacat participanții la un eveniment al mișcării anti-islamice Pax Europa. În urma atacului, mai multe persoane au fost rănite și un polițist care a intervenit în luptă a fost ucis.

Pe fundalul tragediei care a avut loc la Mannheim, guvernul german a reluat discuțiile despre posibila expulzare a refugiaților din Siria și Afganistan în țările lor de origine, dacă acești oameni au comis crime în Germania sau aderă la ideile islamismului radical. Această inițiativă este criticată de organizațiile umanitare, precum și de Partidul de Stânga, scrie DW.