Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Țintașa Anna Dulce a ocupat…

Țintașa Anna Dulce a ocupat locul 28 în proba de pistol aer comprimat, 10 metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, iar înotǎtorul Pavel Alovațki a debutat la proba de înot pe distanța 400 metri

Sursă: Olympic Moldova/FB

Tânăra țintașă Anna Dulce a ocupat locul 28 în proba de pistol aer comprimat, 10 metri, pe care a avut-o sâmbătă, 27 iulie, la olimpiada de la Paris. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv al R. Moldova, pe rețelele de socializare. Înotǎtorul Pavel Alovațki a debutat la proba de înot pe distanța 400 metri, stil liber.

„Aceasta nu este doar o altă competiție pentru Anna; ea este eleva vicecampionului olimpic Oleg Moldovan și o atletă care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, la vârsta de doar 15 ani.Performanța ei este o dovadă clară că vârsta este doar un număr când ai pasiune și dedicație. Anna continuă să impresioneze și să inspire tinerii sportivi din întreaga lume, demonstrând că perseverența și munca grea sunt cheile succesului. Felicitări, Anna, pentru un alt pas important în cariera ta strălucitoare”, a scris Olympic Moldova, în mediul online.

„Rezultatele nu sunt atât de mari precum mă așteptam, însă sunt mulțumită de prestația mea. Au fost unele momente la care trebuie să mai lucrez, însă, per total, undeva înăuntrul meu, sunt mândră de mine și înțeleg că pentru a avea rezultate mai bune, va fi nevoie să adun experiență, pentru a fi mai încrezută. (…) Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mă susțin, mi-au scris mulți oameni…mulțumesc mult și să mergem numai înainte!”, a declarat Anna Dulce, într-un video filmat în cadrul competiției.

Totodată, înotǎtorul Pavel Alovațki a debutat la o ediție a Jocurilor Olimpice. El a înregistrat rezultatul 3:59.77 pe distanța 400 metri stil liber, potirvit Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

Dintre înotători pentru Moldova va mai evolua Tatiana Salcuțan la proba de 200 metri, spate, pe data de 1 august.

La ediția din acest an a Jocurilor Olimpice (JO) care se va desfășura la Paris, Franța, lotul olimpic al R. Moldova este format din 26 de sportivi care au reușit calificarea la 10 probe. În premieră, R. Moldova va fi reprezentată la disciplinele de tenis de masă și echitație. Cea mai tânără atletă a țării are doar 18 ani, iar cea mai experimentată – 36 de ani. Ziarul de Gardă a analizat palmaresul fiecărui sportiv ajuns la olimpiada de vară care începe pe 26 iulie în capitala Franței.

Deschiderea Jocurilor Olimpice: Celine Dion a urcat pe scena de la Paris. Programul sportivilor moldoveni la olimpiadă