Principală  —  IMPORTANTE   —   Tentativele de escrocherie, în creștere:…

Tentativele de escrocherie, în creștere: Cea mai frecventă – schema de înșelăciune cu „ruda implicată în accident rutier”

Tentativele de escrocherie prin telefonul mobil, mesaj telefonic și în mediul online sunt raportate zilnic la numărul unic de urgență 1 1 2. În luna septembrie, în medie, timp de 24 de ore, la numărul de urgență sunt înregistrate până la 20 de solicitări cu referire la cazurile de escrocherie, informează Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 1 1 2, printr-un comunicat de presă.

Potrivit 1 1 2, oamenii raportează situații de escrocherie ce vizează schema de înșelăciune cu „ruda implicată în accident rutier”, accesarea linkurilor dubioase precum participarea la sondaje sau alte concursuri cu premii, cazuri de fraudă care urmăresc obținerea datelor cardurilor de plată, atât prin intermediul rețelelor de socializare, telefon, cât și a site-urilor de comercializare a bunurilor.

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să trateze cu precauție orice apel prin care li se solicită parolele de unică de folosință, datele cardului de plată sau informații cu caracter personal.

„Nu furnizați date confidențiale și nu efectuați plăți prin intermediul rețelelor de socializare, mesajelor telefonice, cât și a site-urilor de comercializare a bunurilor”, transmite Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 1 1 2.

„În cazul în care recepționați apel asemănător sau sunteți victima unor astfel de fraude, sunați imediat numărul de urgență 112”, mai precizează Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 1 1 2.