Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Telefonul mobil la școală: pro…

„Telefonul mobil la școală: pro sau contra?” – un sondaj inițiat de MEC, pentru a afla părerea elevilor, părinților, dar și a profesorilor despre utilizarea telefoanelor la școală

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a inițiat un sondaj online, unde îi îndeamnă pe elevi, părinți și pe profesori să își spună părerea în legătură cu subiectul utilizării telefoanelor de către elevi, la școală, dar și despre avantajele și dezavantajele acestora.

Sondajul este format din mai multe întrebări precum: „Care este opinia dumneavoastră referitor la folosirea telefonului mobil în timpul orelor/lecțiilor?”; „Care este impactul utilizării telefonului mobil la ore/lecții asupra bunăstării copilului/elevului?”; „Raționamentul inițierii procedurii de reglementare privind utilizarea telefonului mobil în instituțiile de învățământ o considerați utilă?”; „Care sunt avantajele/dezavantajele folosirii de către elev a telefonului mobil la ore/lecții?” și poate fi completat online.

Sondaj: „pro sau contra utilizării telefonului mobil la școală”. Sursa foto: MEC
Sondaj: „pro sau contra utilizării telefonului mobil la școală”. Sursa foto: MEC
Sondaj: „pro sau contra utilizării telefonului mobil la școală”. Sursa foto: MEC

Despre interzicerea utilizării telefoanelor mobile în școlile din R. Moldova, dar și despre avantaje și dezavantaje, ZdG a scris câteva articole, în care a discutat cu experți din domeniul educației, profesori, directori de școli și licee, dar și cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Vezi aici articolele: „Telefoanele mobile,  interzise în școli în mai multe țări. Ce face R. Moldova?” și „Vor fi interzise telefoanele în școli?” – unul dintre subiectele principale analizate de Ministerul Educației, în această săptămână. Dan Perciun: „Cred că este o idee destul de susținută de cadrele didactice și părinți”