Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Taxele vamale, anulate pentru echipamentul…

Taxele vamale, anulate pentru echipamentul sportiv destinat echipei naționale care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris

Foto: olympic.md

Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris va fi scutit de taxe vamale. Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind punerea în liberă circulație a echipamentului sportiv destinat Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), se arată într-un comunicat de presă emis de Parlament, vineri, 14 iunie.

„Promovarea proiectului de lege va facilita achiziționarea echipamentului sportiv și al celui de gală/paradă calitativ, cu un design unic pentru membrii echipei naționale olimpice delegați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, menționează autorii documentului.

Potrivit notei informative a proiectului, pentru fiecare sportiv sau membru al delegației care va participa la Jocurile Olimpice este necesar în jur de 35-38 de piese de echipament, atât sportiv, cat și de gală și de parade.

„Costul estimativ a unui set de echipament pentru o persoană ar fi aproximativ 13000-14000 mii lei. Cheltuielile privind transportarea și echiparea echipei naționale CNOS le suportă din surse proprii, surse atrase de la parteneri, sponsori și altele. (…) CNOS, fiind o organizație necomercială, nu dispune de alocații bugetare din partea statului privind echiparea echipei și cele pentru transport, suportând pe deplin toate cheltuielile”, se explică în proiect.

Designul echipamentului sportiv a fost elaborat de către CNOS împreună cu o companie din Spania, iar transportarea echipamentului va fi asigurată de către un agent economic autohton. Echipamentul de gală și paradă va fi importat din România.