Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tânăra de 20 de ani…

Tânăra de 20 de ani și copilul său de o lună, care erau căutați de familie după ce ar fi dispărut, au fost identificați de Poliție

Imagine simbol. Sursa: Poliția Republicii Moldova/Facebook

Ofițera de presă IGP, Mariana Bețivu, a confirmat pentru ZdG că tânăra de 20 de ani din raionul Soroca și copilul său de o lună, care erau căutați de familie după ce ar fi dispărut acum câteva zile, au fost identificați și „se află înafara oricărui pericol”.

„În urma măsurilor întreprinse de polițiști la data de 7 august 2024, a fost depistată mama și copilul într-o localitate din raionul Căușeni. Femeia locuiește la domiciliul unui bărbat în vârstă de 53 de ani cu care este în concubinaj. Atât tânăra cât și copilul sunt înafara oricărui pericol”, a precizat Mariana Bețivu, pentru Ziarul de Gardă.

Potrivit oamenilor legii, a fost sesizată Autoritatea tutelar locala (ATL) și urmează să fie convocată Echipa multidisciplinară (EMD) în scopul evaluării familiei și asigurării unei siguranțe pentru copil.

Anterior, ZdG a scris despre tânăra de 20 de ani și copilul său de o lună, care erau căutați de familie. O rudă a femeii susține că aceasta ar avea deficiențe mintale și că ar fi fost luată din spital împreună cu bebelușul acesteia de către un bărbat pe care l-ar fi cunoscut acum câteva luni. 

Tânăra ar fi născut la Chișinău, după care ar fi mers la Soroca, unde a fost, după ceva timp, din nou internată în spital. 

„Odată se simțea ea rău și a fost internată, iar a doua oară se simțea rău copilul, și iar i-au internat. Copilul a împlinit o lună în spital. Copilul trebuia să ia tratament 10 zile, dintre care a luat 5 zile”, a declarat pentru ZdG ruda tinerei.

Familia tinerei mame se arată îngrijorată pentru starea bebelușului și capacitatea femeii de a-l îngriji.

Conform informațiilor publice, tânăra ar fi fost declarată dispărută de mai multe ori anterior, inclusiv după ce a fost plasată într-un centru de plasament temporar pentru copii.