Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Tăcere la PAS. Conducerea partidului,…

Tăcere la PAS. Conducerea partidului, cu telefoanele deconectate. Nicio reacție la rezultatele preliminare ale alegerilor

După mai bine de 12 ore de la închiderea secțiilor de votare și alte 10 ore de la declarațiile Maiei Sandu privind fraudarea scrutinelor din 20 octombrie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu comentează în niciun fel rezultatele preliminare ale plebiscitelor. Persoanele din conducerea partidului au telefoanele deconectate.

Partidul de guvernământ PAS, formațiune care a promovat cel mai activ referendumul constituțional de aderare a R. Moldova la UE, nu a comentat, la mai bine de 12 ore de la închiderea secțiilor de votare, rezultatul referendumului care arată că peste 732 de mii de cetățeni au ales opțiunea „NU”, ceea ce constituie 49,74% dintre alegători.

Igor Grosu, Andrei Spînu și Lilian Carp nu au răspuns la apelurile Ziarului de Gardă. Nici purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, nu a oferit un răspuns la întrebările reporterilor ZdG.

Pe 20 octombrie, la miezul nopții, șefa statului Maia Sandu a făcut primele declarații de presă în care a menționat că ar avea dovezi care indică asupra unei „fraude fără precedent”.

Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic. Scopul lor a fost să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm libertatea și democrația”, a declarat Maia Sandu, fără a răspunde la întrebările jurnaliștilor.