Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Sursele prezindențiale spun că platforma…

„Sursele prezindențiale spun că platforma va fi blocată în septembrie”. Operatorul rus de servicii digitale „Rostelecom”, raportează posibile întreruperi ale platformei Youtube

Utilizatorii din Rusia întâmpină mai multe probleme în utilizarea platformei Youtube. După cum a informat operatorul rus de servicii digitale „Rostelecom”, au apărut defecțiuni ale echipamentelor pentru memorarea în cache și accelerarea încărcării conținutului din serviciile Google – sistemul Google Global Cache. Acest echipament este situat fizic în Rusia, scrie Novaya Gazeta Europa.

„Din cauza problemelor cu funcționarea acestui echipament și a imposibilității extinderii acestuia în fața creșterii traficului procesat, există o suprasolicitare gravă a capacităților existente, inclusiv la conexiunile peer-to-peer”, a spus Rostelecom într-un comunicat. Compania a remarcat că situația poate afecta viteza de descărcare și calitatea redării video pentru abonații tuturor operatorilor ruși.

Sursa lui Meduza pe piața de telecomunicații a raportat că de ieri autoritățile ruse au început să încetinească intenționat activitatea platformei Youtube. Potrivit acestuia, mesajul despre „probleme tehnice în funcționarea echipamentului” este o încercare de „transformare a responsabilității”. Autoritățile ruse au suficiente instrumente pentru a „reduce traficul” pe cont propriu, iar unii utilizatori au început deja să observe probleme în funcționarea platformei.

„Știm din declarațiile oficiale ale companiilor noastre respective că aceasta este o problemă cu echipamente care nu a fost actualizată în niciun fel de mai bine de doi ani. Nu pot exista alte explicații aici”, a clarificat purtătorul de cuvând al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Anterior, Gazeta.ru, citând o sursă apropiată administrației prezidențiale ruse, a raportat că blocarea finală a YouTube ar putea avea loc în septembrie.

„Pe tot parcursul lunii iulie-august va fi o oarecare degradare, adică în unele regiuni condițiile de lucru ale YouTube se vor înrăutăți. În unele cazuri va încetini, în altele site-ul va rămâne în întârziere, în altele aplicația se va bloca. În septembrie va începe blocarea”, a spus sursa pentru Gazeta.ru.