Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   SURSE/ Percheziții la domiciliul medicului…

SURSE Percheziții la domiciliul medicului care ar fi încălcat dreptul de vot secret pentru 25 de alegători plasați într-o casă de bătrâni din Comrat și i-ar fi influențat cum să voteze

Sursa: Promo-LEX

Potrivit surselor ZdG, oamenii legii au descins percheziții în cadrul unei cauze penale în care este vizat medicul de la un azil de bătrâni din municipiul Comrat, care ar fi încălcat dreptul de vot secret a 25 de persoane plasate în azil i-ar fi influențat să voteze „NU” la referendum și „pentru” candidatul la prezidențiale Alexandr Stoianoglo.

Vineri, 25 octombrie, Poliția a scris că că a inițiat o cauză penală în temeiul sesizării depuse de către Asociația Promo-LEX cu privire la încălcarea secretului votului pentru 25 de alegători plasați în azilul de bătrâni din municipiul Comrat la scrutinul electoral din 20 octombrie.

Asociația a scris că membrii biroului electoral a secției de votare nr. 36/5 UTAG, Comrat s-au deplasat cu urna mobilă la casa de bătrâni din localitate. În cadrul procedurilor de vot, aceștia nu au asigurat secretul votului pentru cel puțin 25 de alegători. Mai mult, în unele cazuri ștampila „VOTAT” era aplicată de persoana care îi „asista”, fără manifestarea opțiunii exacte de vot a alegătorului.

Considerăm inadmisibilă inacțiunea membrilor biroului electoral a secției de votare, care nu au intervenit pentru a opri încălcarea secretului votului, dar și asumarea dreptului de vot în locul altei persoane”, a precizat Promo-LEX.