Principală  —  Ştiri   —   SURSE/ Din ce formațiune politică…

SURSE Din ce formațiune politică face parte șoferul din Ceadîr-Lunga, care ar fi agresat un polițist după ce a fost prins beat la volan. Soția – președintă de partid la nivel raional

Foto screenshot: Poliția R. Moldova

Conform surselor ZdG, șoferul din Ceadîr-Lunga, care ar fi agresat un polițist după ce a fost prins beat la volan, este Ivan Patosca și face parte din Partidul Politic Renaștere, asociat lui Ilan Șor.

Totodată, soția acestuia, Irina Patosca, este președinta organizației teritoriale a Partidului Politic Renaștere, din Ceadîr-Lunga.

Anterior, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a scris că un membru al unui partid politic, originar din Ceadîr-Lunga, a fost stopat de polițiști în timp ce conducea un automobil în stare de ebrietate. Ulterior, acesta a agresat verbal și fizic un polițist de patrulare, rupându-i uniforma.

Potriviti Poliției, incidentul s-a produs în noaptea de 5 septembrie, în jurul orei 23:00, când polițiștii din Ceadîr-Lunga au stopat un Volkswagen condus neuniform de un bărbat de 38 de ani, care se afla în stare avansată de ebrietate. 

Testul cu aparatul Drager a fixat o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,79 mg/l. 

„Șoferul, membru al unui partid politic, a agresat fizic și verbal un polițist de patrulare, deteriorând și uniforma angajatului. Pentru a stopa comportamentul neadecvat al acestuia au fost aplicate mijloace speciale, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore”, se arată în comunicatul Poliției.

Totodată, Poliția declară că în privința șoferului au fost pornite două cauze penale pentru amenințarea sau violența îndreptată împotriva unei persoane cu funcție de răspundere și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.