Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Summitul CPE, la un pas…

Summitul CPE, la un pas de a fi compromis: un român a încercat să spargă site-ul oficial al reuniunii

Foto: DW

Adunarea liderilor europeni care s-a desfășurat pe 1 iunie în țara noastră, în satul Bulboaca, a fost la un pas de a fi compromis, transmite digi24. Un cetățean român a vrut să atace site-ul summit-ului, dar a fost ridicat de acasă de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) înainte să își pună planul în aplicare.

Șeful CyberInt al Serviciului Român de Informații (SRI), Anton Rog, a precizat la un forum că ar fi fost vorba de mai multe atacuri ale hackerilor.

„Cu DIICOT, în țară, am avut o speță de curând, în care l-am luat pe un domn de acasă, un fel de lup singuratic, care se hotărâse să atace site-ul aferent unei manifestări în care erau toți liderii europeni prezenți. N-a apucat. Da, este vorba de evenimentul de la castelul Mimi, dar nu a apucat, pentru că DIICOT l-a luat de acasă, noi am dat informațiile”, a explicat şeful CyberInt din SRI.

R. Moldova a fost gazda Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care a reunit 48 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. La încheierea celui de-al doilea Summit al CPE, președinta Maia Sandu a declarat că participanții la summit au fost uniți împotriva „celei mai mari agresiuni militare de la al Doilea Război Mondial încoace”.