Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA a atacat țintele Houthi…

SUA a atacat țintele Houthi în Yemen

Foto: BBC

Statele Unite ale Americii a efectuat mai multe lovituri cu bombardiere B-2 Spirit asupra depozitelor de arme din zonele din Yemen controlate de houthi, a anunțat Pentagonul, potrivit BBC.

„Forțele americane au lovit mai multe instalații subterane Houthi care adăposteau diverse componente de arme folosite pentru a ținti nave civile și militare în întreaga regiune”, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

El a precizat că bombardierele americane au efectuat lovituri de precizie asupra a cinci depozite subterane de arme, demonstrând „capacitatea globală de atac a SUA (…) oricând și oriunde”.

Foto: BBC

Potrivit lui Austin, Pentagonul a autorizat loviturile la indicația președintelui american Joe Biden.

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM), care este responsabil de operațiunile americane din regiune, a declarat că nu au fost raportate victime civile.

La mijlocul lunii noiembrie 2023, Houthis au anunțat că vor ataca toate navele care au vreo legătură cu Israelul. Militanții și-au numit acțiunile un răspuns la „agresiunea americano-israeliană din Fâșia Gaza”. În același timp, nu numai navele de război, ci și navele comerciale din diferite țări au fost atacate în ultimul an, notează Meduza.