Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ZONA M și alte trei…

ZONA M și alte trei posturi TV au fost amendate cu 29 mii de lei pentru devieri ale sunetului

Sursa foto: CA

Patru servicii media de televiziune, ce au înregistrat devieri ale nivelului sunetului între emisiuni și publicitate, au fost amendate cu 29 000 de lei, în ședința de joi, 16 mai, a Consiliului Audiovizualului (CA).

Astfel, conform unui comunicat al CA, „ZONA M” cu 52 de devieri ale nivelului tăriei sonore între comunicările comerciale audiovizuale, programele audiovizuale, cu deviația maximă de -6.9 unități de tărie sonoră și cea medie de -3.2 unități, a fost amendată cu 9 000 de lei.

Postul de televiziune „PRO TV Chișinău”, care a avut cele mai multe devieri – 99, însă deviația medie fiind mai mică -2.1 unități de tărie sonoră, a fost sancționat cu 8 000 de lei.

Posturile regionale „SOR-TV” și „AXIAL TV” cu 22 și, respectv, 7 devieri ale ale sonetului, deviația medie de -2.73 unități și -4.03 unități, s-au ales cu amenzi de 6 000 de lei fiecare.

Serviciul media regional „TV Elita” , cu cele mai mici deviații, nu a fost sancționat. În același timp, „ALBASAT” a respectat prevederile referitoare la tăria sonoră.

Tot în ședința de ieri, membrii CA au dispus un nou control pe tăria sonoră pentru posturile: „Canal Regional”, „Cinema 1”, „Mega TV”, „TV-Drochia”, „N4″ și „Noroc TV”.