Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziua Internațională a Femeilor și…

Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor din domeniul Științei. În R. Moldova, jumătate dintre cercetători sunt femei

Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor din domeniul Științei este celebrată la nivel mondial, duminică, 11 februarie. „Este o ocazie de a aprecia munca și implicarea femeilor care activează în diverse domenii științifice”, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit ministerului, fetele și femeile constituie circa 50 % din numărul total de cercetători din R. Moldova. Fiecare a doua cercetătoare deține titlul științific de doctor, iar una din trei – titlul de doctor habilitat. Totodată, numărul femeilor și fetelor care fac studii de doctorat constituie mai mult de jumătate din totalul studenților la această treaptă de învățământ – circa 56 %.

„În contextul zilei de astăzi, felicităm toate femeile și fetele care activează în domeniul științei, aducându-și contribuția la dezvoltarea țării. Totodată, încurajăm tinerele să îmbrățișeze specialități științifice în diverse domenii”, se arată în mesajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Inițiativa de a celebra Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor în Știință a fost lansată de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) și alte organizații partenere pentru a aborda disparitățile de gen în domeniul științific și pentru a încuraja participarea femeilor în aceste domenii.