Principală  —  IMPORTANTE   —   Zece cetățeni moldoveni, răniți într-un…

Zece cetățeni moldoveni, răniți într-un accident rutier produs în Polonia. Precizările MAEIE

Sursa foto: podlasie24.pl

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu precizări în legătură cu accidentul rutier, cu implicarea unui autocar, în care se aflau cetățeni ai R. Moldova ce s-a produs în aproprierea localității Gorzno din Polonia. Conform instituției, zece cetățeni ai țării noastre au fost răniți. Viața lor se află în afara oricărui pericol.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei R. Moldova la Varșovia, s-a autosesizat în legătură cu producerea a unui accident rutier cu implicarea unui autocar în care se aflau cetățeni ai R. Moldova.

Potrivit autorităților poloneze, accidentul s-a produs pe traseul S-17, în aproprierea localității Gorzno, Polonia. În urma accidentului, 10 cetățeni ai țării noastre au fost răniți. Cauzele producerii accidentului se stabilesc de autoritățile competente (…).

(…) Ambasada țării noastre la Varșovia este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibilă  să întreprindă toate acțiunile consulare care se impun”, se spune într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Persoanele rănite au fost transportate la cele mai apropiate spitale unde li s-a acordat asistența medicală necesară. Potrivit MAEIE, viața cetățenilor este în afara oricărui pericol. 

Miercuri, 23 august, un accident rutier a avut loc pe S-17, în aproprierea localității Gorzno. Un autobuz a intrat în coliziune cu un camion. Zece persoane au fost rănite. În timp ce persoanele rănite erau transportate la spital pentru îngrijiri medicale, una dintre ambulanțe a fost, de asemenea, implicată în accident, scrie presa din Polonia.