Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Videoclipuri cu informații false promovate…

Videoclipuri cu informații false promovate în mediul online. MEC: Campania de dezinformare se va intensifica, pe măsură ce ne vom apropia de alegerile prezidențiale și de ziua referendumului

Sursa fot: mec.gov.md

În ultimele săptămâni, cel puțin două videoclipuri false cu logo-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) au fost promovate intens în mediul online. Acestea conțin informații care nu corespund adevărului și narațiuni false și manipulatorii privind activitatea MEC, se arată vineri, 14 iunie, într-un comunicat al instituției.

„Ministerul va solicita organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul public a acestor falsuri.

Aceste acțiuni fac parte dintr-o amplă campanie de dezinformare, care, pe măsură ce ne vom apropia de alegerile prezidențiale și de ziua referendumului, se vor intensifica.

Îndemnăm toți cetățenii să fie vigilenți, să analizeze critic informația şi să se informeze doar din surse oficiale și credibile”, se menționează în comunicat.

Ziarul de Gardă a scris anterior despre faptul că în mediul online circulă un video precum că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii și că începând cu 1 iunie mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar, inclusiv pentru a învăța cum să folosească armele. Ministerul Educației și Cercetării a dezmințit „aceste informații false”.

Janis Mazeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, a comentat atunci imaginile video false, menționând că prin distribuirea unor astfel de imagini „se încearcă să deruteze și să inducă în eroare populația R. Moldova și să cultive frica”.