Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un tânăr de 21…

VIDEO Un tânăr de 21 de ani din R. Moldova, rănit într-un accident produs în România cu implicarea unui microbuz de pasageri și a unui TIR

Un tânăr de 21 de ani din R. Moldova a fost rănit și transportat la spital în urma accidentului produs luni dimineață, 14 iunie, pe A1, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Române (PTF) Nădlac II, unde un microbuz în care se aflau 17 pasageri și care circula pe rută internațională a izbit violent un TIR care staționa pe marginea carosabilului.

Reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău menționează că autoritățile române confirmă că un cetățean al R. Moldova a fost rănit în urma accidentului.

„Autoritățile române confirmă apartenența la cetățenia Republicii Moldova a unei victime a accidentului rutier produs aseară pe autostrada Deva-Nădlac. Bărbatul, în vârstă de 21 de ani a suferit leziuni ușoare și este în afara pericolului”, menționează MAEIE, într-o notă actualizată cu privire la accidentul produs în România.

Potrivit presei de peste Prut, în microbuz se aflau 17 pasageri, unii dintre aceștia fiind cetățeni ai Ucrainei, iar ISU a constatat că 14 dintre aceştia au suferit răni. Una dintre persoanele aflate în microbuz a decedat, transmite presa română.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat, pentru AGERPRES, că un microbuz cu numere de Cehia, care se îndrepta spre graniţă, a intrat într-un TIR care staţiona în coloană la doi kilometri de frontieră.

Autorităţile române au activat planul roşu de intervenţie, iar mai multe unităţi SMURD şi ambulanţe s-au deplasat pentru a prelua răniţii.