„Telefonați-vă medicul de familie și programați-vă”. Vicepreședintele raionului Sângerei îndeamnă locuitorii raionului să se vaccineze împotriva COVID-19, fără a sta în rând
Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei, președintele Comisiei excepționale în sănătate publică a raionului Sângerei, care s-a vaccinat vineri, 26 martie, deși nu face parte din categoriile care sunt imunizate în această perioadă, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19, îndeamnă locuitorii raionului să se vaccineze împotriva noului coronavirus, fără a sta în rând.
Într-un live postat pe pagina sa de Facebook, Tudor Tutunaru a recunoscut că s-a vaccinat pe data de 26 martie. Totodată, acesta a îndemnat oamenii să se înscrie în prealabil pentru a se vaccina.
„Acum, toți cei care vor să se vaccineze și cei care nu vor să se vaccineze, să se gândească totuși că poate ar fi bine să se vaccineze. Telefonați-vă medicul de familie și înscrieți-vă, programați-vă. Mai bine vă puneți în listă, apoi medicul o să vă cheme la o oră anumită pentru vaccinare. Reiterez, indiferent ce lucrați, ce categorie sunteți de lucrători. N-are importanță. Locuitorii au dreptul să vină se vaccineze. Este o prioritate națională pentru cei care nu înțeleg că trebuie să ne vaccinăm (…) Trebuie să ne vaccinăm dacă vrem să scăpăm de acest cerc vicios. Trebuie repede să ne vaccinăm și atunci poate cumva se va ameliora situația”, a spus Tudor Tutunaru într-un live postat pe Facebook.
Marți, 30 martie, o angajată a Centrului de Sănătate Sângerei a spus pentru Ziarul de Gardă că vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, s-a vaccinat pe data de 26 martie.
Anterior, președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic, ne-a confirmat informația că mai mulți primari, agenți economici, dar și alte persoane precum și rude ale medicilor s-au vaccinat împotriva COVID-19 fără a sta în rând. Asta deși, inițial, Melnic a declarat că nici el și nici consilierii raionali socialiști nu s-ar fi vaccinat.
În R. Moldova au fost vaccinate persoane din afara categoriilor care sunt imunizate în această perioadă, conform Planului Național de Imunizare împotriva Covid-19. În ultimele zile, mai multe persoane publice au acuzat faptul că la Edineț ar fi fost vaccinați consilieri raionali sau angajați ai Consiliului, iar la Ungheni vaccinul Pfizer s-ar vinde cu „200-300 de euro”.
ZdG a discutat cu persoanele vizate și a solicitat de la autorități lista celor vaccinați până în prezent, dar și categoria sau profesia din care aceștia fac parte. Ni s-a comunicat însă că nu există „informații dezagregate” și că centrele de vaccinare sunt entitățile responsabile de procesul de vaccinare și respectiv, de lista persoanelor care sunt imunizate.
Mai multe informații aici: