Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Situația epidemiologică în municipiul…

VIDEO Situația epidemiologică în municipiul Chișinău: În spitale sunt internate 790 de persoane confirmate cu COVID-19

În ultimele săptămâni, în municipiul Chișinău s-a atestat o ușoară descreștere a numărului cazurilor noi de COVID-19. Anunțul a fost făcut luni, 12 ianuarie, de către șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău. Totodată, din numărul total de locuri în spitalele municipale, 790 sunt ocupate, 43 de persoane fiind în stare foarte gravă

„Numărul de infectări cu Covid-19, confirmate zilnic în Republica Moldova, a scăzut ușor, însă situația din municipiul Chișinău rămâne gravă. 

Capacitatea toală a spitalelor municipale rămâne a fi de 1172 paturi și 200 paturi de triaj. Ieri erau 790 de pacienți internați dintre care 43 de persoane în stare foarte gravă, 6 intubate, 275 în stare gravă, 453 în stare medie și 19 stare ușoară. În Chișinău se află 47 de pacienți din raioane R. Moldova”, susține Tatiana Bucearschi.

Totodată, viceprimarul, Ilie Ceban, a atenționat la începutul ședinței despre noua tulpină de COVID-19 depistată în Marea Britanie. De asemenea, acesta a reiterat necesitatea respectării măsurilor de precauție pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19. Cele mai eficiente măsuri sunt: portul obligatoriu al măștilor de protecție, păstrarea distanței fizice, spălatul mâinilor și evitarea locurilor publice aglomerate.

Ieri, 11 ianuarie, alte 298 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 149 391.În total, 138 440 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, 3139 persoane au decedat în urma complicațiilor.

POZE: Vasile Cantarji/ Facebook