Principală  —  Blog  —  Diaspora   —   VIDEO/ Se vor închide bisericile…

VIDEO Se vor închide bisericile și ne vom pierde credința dacă ajungem în UE? Preot din R. Moldova stabilit în Portugalia: „O minciună grosolană, o înșelăciune vicleană cu scopul de-a manipula poporul” | Diaspora Explică

#Diaspora Explică

În ultima perioadă, în mediul online sunt distribuite masiv înregistrări video pentru credincioșii din R. Moldova, precum că, în cazul aderării țării noastre la UE ne vom pierde credința, religia și se vor închide bisericile. ZdG a discutat la acest subiect cu preotul Ioan Gherbovețchi, care este stabilit de peste 23 de ani în Portugalia, țară membră a Uniunii Europene din 1986. Acesta este parohul comunității ortodoxe „Fericita Ksenia din Petersburg” din orașul Fero, Portugalia.

„Au ajuns, bineînțeles, și la mine informații că, uite, în Moldova se răspândește, așa cum numiți, un mit, dar eu aș numi mai mult o minciună grosolană, o înșelăciune vicleană cu scopul de a înșela, cum am zis, poporul. UE nu merită să fie prezentată în felul ăsta. Îmi permit să zic lucrul ăsta, deoarece, cum am menționat, trăiesc aici de 23 de ani și UE nu cred eu că va pune în pericol biserica ortodoxă din Moldova și mai ales credința ortodocșilor din Moldova.”

„Cei care zic că, uite, odată cu intrarea în UE ne expunem unui risc foarte mare de a pierde credința, biserica, li se poate aminti faptul că trecând frontiera în România, deja intrăm în UE, ori mergând spre Grecia, spre muntele Athos. Știu că din Moldova se realizează multe pelerinaje, păi parcurg prin Uniunea Europeană drumul încolo și cine poate arăta că de la aderarea României în UE a fost distrusă o cutare biserică sau mănăstire, sau în Bulgaria, sau în Grecia… Nu, își păstrează credința, fiindcă credința nu ține de faptul că țara noastră este în componența uneia sau altei uniuni.”

Vezi și alde videoclipuri #DiasporaExplică:

VIDEO/ Ne vor cumpăra europenii pământurile după aderare? | Diaspora Explică – Ziarul de Gardă (zdg.md)

VIDEO/ Cote LGBTQ la angajare și căsătorie între persoane de același sex după aderarea la UE? „Sunt și multe țări în UE care nu au aprobat căsătoriile sau parteneriatele legale” | Diaspora Explică – Ziarul de Gardă (zdg.md)

VIDEO/ Aderarea la UE = aderarea la NATO? Își va pierde R. Moldova identitatea, suveranitatea, limba și tradițiile odată cu aderarea la UE? | Diaspora Explică – Ziarul de Gardă (zdg.md)

VIDEO/ Moldova se va depopula din cauza migrației după aderarea la UE și vom fi obligați să primim migranți în masă? | Diaspora Explică – Ziarul de Gardă (zdg.md)

VIDEO/ După aderarea la UE, în R. Moldova vor crește taxele și prețurile, inclusiv la energie? „Aderarea la UE a dus la stabilitate politică și economică” | Diaspora Explică – Ziarul de Gardă (zdg.md)