Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Polițiștii și procurorii din…

VIDEO Polițiștii și procurorii din Strășeni „au deconspirat activitatea clandestină” a unei săli de jocuri de noroc. IGP anunță că pe acest caz urmează a fi pornită o cauză penală

Polițiștii și procurorii din Strășeni, cu suportul mascaților de la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției (IGP), au descins cu percheziții într-un local din Strășeni, unde „a fost deconspirată activitatea clandestină a unei săli de jocuri de noroc”, anunță IGP.

„În incinta sălii de joc polițiștii au depistat 10 persoane cu vârstele cuprinse între 18 și 50 de ani. De asemenea, polițiștii au ridicat 2 mese de joc, circa 2 000 de fișe și 36 de blocuri de cărți de joc.

Persoanele care se aflau în incinta sălii au fost supuse testului pentru consum de droguri, la doi bărbați testul ieșind pozitiv”, anunță oamenii legii.

Potrivit IGP, activitatea ilegală se desfășura pe timp de noapte și era coordonată de un bărbat de 39 de ani.

Astfel, pe acest caz urmează a fi pornită o cauză penală în baza art. 242/3 din Codul Penal al R. Moldova, care prevede amendă de la 100 000 la 200 000 lei, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă de la 300 000 la 400 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Modul de organizare şi desfășurare a activităților din domeniul jocurilor de noroc, drepturile și obligațiile organizatorului jocului şi ale jucătorului, politica statului în domeniul respectiv, precum și restricțiile privind desfășurarea acestei activități cu scopul de a proteja moralitatea, drepturile și interesele legitime ale cetățenilor sunt stabilite în Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc.