Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mesajul Ambasadorului Uniunii Europene…

VIDEO Mesajul Ambasadorului Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, cu prilejul Zilei Europei

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor R.Moldova, cu prilejul Zilei Europei.

„Dragă R.Moldova, felicitări cu Ziua Europei, solidari pentru sănătate și împreună pentru un viitor mai bun”.

„Uniunea Europeană este cel mai mare partener comercial al R.Moldova recepționând circa 70% din exporturile R.Moldova și oferind aproximativ 80% de investiții străine directe în economia țării”.

„Uniunea Europeană este, de asemenea, este cel mai mare susținător al R.Moldova prin asistența pentru dezvoltare cu peste un miliard de euro acordați prin granturi în ultimii zece ani, după ce a implementat peste o mie de proiecte împreună cu proiectele finanțat de statele membre ale Uniunii Europene”, a mai menționat șeful Delegației UE la Chișinău.

„Democrația, drepturile omului și statul de drept sunt acele principii care conduc spre standarde europene și care vor deveni realitate în viața oamenilor din R.Moldova prin reforme”

„Până în prezent, aproximativ 400 de mii de vaccinuri a fost oferite R.Moldova prin platforma COVAX, cu sprijinul Uniunii Europene și prin donația României, stat membru UE”.

Genericul evenimentelor dedicate Zilei Europei din acest an este „Solidaritate pentru sănătate, împreună pentru un viitor mai bun.”

Pe 9 mai, acum 71 de ani a fost semnată declarația Schuman. Ministrul de externe francez Robert Schuman a prospus creearea unei noi forme de organizare a statelor Europei.

Evenimentul este sărbătorit anual ca Ziua Europei, iar Schuman este considerat unul dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene.