Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Mesaje de la moldovenii…

VIDEO Mesaje de la moldovenii care votează în Viena: „Nu lăsați pe alții să vă decidă viitorul”

Sursa: MAExplică/Telegram

Cetățenii din Austria vin de la sute de km pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană din 20 octombrie, anunță Ambasada R. Moldova în R. Austria. 

Un cetățean cărui i-au dat lacrimile spune că a venit din Slovacia în Austria pentru a a-și exercita dreptul la vot „Am venit din Slovacia, suntem din Chișinău și nu puteam să nu venim astăzi să participăm la un așa eveniment important. Votăm pentru copii noștri, ne doare mult pentru nepoți ziua de mâine”.

Mai multe studente din Austria îndeamnă toți cetățenii și tinerii să meargă la vot „Este o zi extrem de importantă pentru prezentul șii viitorul prosper al R. Moldova. Noi, tinerii suntem siguri de parcursul pe care-l vrem să-l urmeze țara noastră, de aceea, vă îndemnăm pe toți să ieșiți în număr cît mai mare la vot”.

Noi suntem studente, venite din Linz, am venit până la Viena două ore cu trenul doar pentru a ne exercita dreptul de cetățean și de a veni și a vot în ziua alegerilor prezidențiale”, a declarat o studentă.

O altă tânără a transmis că „votul vostru contează și nu lăsați pe alții să vă decidă viitorul”.

La scrutinele din 20 octombrie, în R. Moldova sunt deschise 2 221 de secții de votare.

În străinătate sunt deschise 231 de secții, adică cu aproape 100 de secții mai multe față de ultimul scrutin prezidențial.

Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia – 60 la număr, urmată de Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, SUA și România. În 16 țări, printre care Azerbaidjan, Belarus și Republica Bulgară, va fi deschisă câte o secție de votare. În Rusia vor fi deschise două secții de votare, deși inițial CEC solicitase deschiderea a cinci secții.

Alina Vlas, stagiară ZdG