Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Majoritatea zborurilor, anulate sau…

VIDEO Majoritatea zborurilor, anulate sau întârziate pe Aeroportul Internațional Chișinău

Duminică, 26 noiembrie, majoritatea zborurilor sunt anunțate ca fiind anulate sau întârziate pe pagina oficială a Aeroportului Internațional Chișinău.

Atât la sosiri, cât și la decolări, cele mai multe zboruri sunt marcate cu roșu, ca fiind anulate sau întârziate.

Fragment din tabelul sosirilor, 26 noiembrie 2023. Captură ecran airport.md

Aeroportul anunță că se lucrează cu toate utilajele de deszăpezire/curățire pentru menținerea pistei pentru condiții posibile de decolare/aterizare.

Condițiile meteorologice nefavorabile, dar mai exact ninsoarea umedă îngreunează decolările. Potrivit cerințelor ICAO și IATA nu se permite decolarea aeronavelor în condițiile în care nu este posibilă efectuarea procedurilor de-icing”, mai informează Aeroportul

Fragment din tabelul decolărilor, 26 noiembrie 2023. Captură ecran airport.md

În condiții de temperaturi scăzute și umiditate ridicată poate apărea un strat de 🧊 gheață pe părțile metalice ale aeronavei, gheața pe avioane fiind foarte periculoasă. Aceasta poate influența aerodinamicitatea, poate duce la scăderea portanței, totul culminând cu consecințe grave. Degivrarea aeronavelor(de-icing) este necesară pentru siguranța zborului.

Zborurile pot suferi întârzieri sau anulări dar #siguranța pasagerilor și a echipajelor primează”, se arată într-un comunicat al Aeroportului.

Pasagerii sunt îndemnați să verifice orarul zborurilor înainte de a porni spre aeroport.