Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a amânat ședința unde urma să decidă cui aparțin imobilele „Casa Modei” și clădirea Asito, care ar fi fost oferite „pentru păstrare și folosință” lui Veaceslav Platon
După ce omul de afaceri Vladimir Russu, ajuns în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Iurie Luncașu, unul dintre prietenii cei mai apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc celebra „Casa Albă” amplasată în sectorul Telecentru al Capitalei, a anunțat că bunurile imobile „Casa Modei” și clădirea Asito au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, reprezentanții Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, urmau să decidă astăzi cui aparțin aceste imobile, însă ședința a fost amânată pentru marți, 20 aprilie.
Anunțul a fost făcut joi, 15 aprilie, de către avocatul omului de afaceri Vladimir Russu, Serghei Istrati, în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit avocatului, ședința a fost amânată din motiv că unul dintre avocații lui Platon, Ion Crețu, a contactat cu o persoană infectată cu noul coronavirus.
„Ședința a fost amânată pentru ziua de marți, în legătură cu faptul că avocatul lui Platon, Ion Crețu, a depus o cerere de amânare, pe motiv că acesta are niște senzații de boală, a fost în contact cu cineva care este infectat cu COVID-19. Pentru a evita un pericol la care să fie supuși reprezentanții instanței de judecată și cei care iau parte la acest proces, ședința a fost amânată”, a spus Istrati.
Anterior, omul de afaceri Vladimir Russu, ajuns în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Iurie Luncașu, unul dintre prietenii cei mai apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc celebra „Casa Albă” amplasată în sectorul Telecentru al Capitalei l-a acuzat în cadrul unei conferințe de presă pe Veaceslav Platon, un alt controversat om de afaceri, de „atac raider”.
Russu a declarat că prin decizii judecătorești, două bunuri imobile deținute de o firmă gestionată de el, „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și clădirea Asito, de pe str. Bănulescu-Bodoni au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. În replică, Platon a declarat că cele două bunuri imobile ar reprezenta „activele pe care Plahotniuc prin partenerul lui Vladimir Russu, care a încercat să le legalizeze”.
Citește și:
- VIDEO/ Fondatorul Holdingului „Accent Group”, Vladimir Russu, îl acuză pe Veaceslav Platon de „atac raider”. Reacția lui Platon
- DOC/ Acuzații de atac raider între Platon și Russu, omul de afaceri care i-a vândut unui apropiat de-al lui Plahotniuc celebra „Casa Albă” din Chișinău. Ce arată datele de la Cadastru