Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ FOTO. Secțiile de votare…

VIDEO FOTO. Secțiile de votare din străinătate, luate cu asalt de la primele ore ale dimineții . Moldovenii din Germania stau în cozi enorme, pentru a vota

La secția de votare de la Berlin, Germania, moldovenii au format un rând enorm, încă de la primele ore ale dimineții, pentru a-și exercita dreptul la vot.

Sursa FOTO: Nicoleta Balacci
Sursa FOTO: Nicoleta Balacci
Sursa FOTO: Nicoleta Balacci

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. 

Sursa FOTO/ VIDEO: Nicoleta Balacci/ Berlin, Germania