Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO, FOTO/ Ploile abundente au…

VIDEO FOTO Ploile abundente au inundat mai multe străzi din capitală: unele rute de troleibuz atestă întârzieri de la orarul stabilit sau sunt redirecționate

Foto: Regia Transport Electric Chișinău

Poliția R. Moldova anunță că, în aceste momente, din cauza ploilor abundente, pe mai multe străzi din capitală s-a acumulat apă și se circulă cu dificultate. În context, oamenii legii îndeamnă șoferii să evite străzile: Varnița, Calea Orheiului, Tudor Vladimirescu, meșterul Manole, Muncești, Valea Crucii și Albișoara. Totodată, din cauza condițiilor meteorologice actuale este afectată circulația troleibuzelor. Astfel, urmare a ploilor abundente, unele rute de troleibuz atestă întârzieri de la orarul stabilit sau sunt redirecționate.

Potrivit Regiei Transport Electric Chișinău, rutele de troleibuz care atestă întârzieri de la orarul stabilit sau sunt redirecționate, sunt următoarele:

  • Calea Ieșilor – rutele nr. 5, 8, 22, 21, 23 – staționează;
  • Șoseaua Muncești – rutele nr, 5,20,38,31 staționează;
  • Durlești – troleibuzele se deplasează cu abateri de la orarul stabilit;
  • Albisoara – Ruta nr. 38, redirecționată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt;
  • Rutele urbane, întârzieri de până la 15 min;
  • Rutele suburbane, întârzieri de până la 15 min.

Potrivit autorităților, din cauza ploilor abundente, strada Albișoara din capitală este impracticabilă în aceste momente.

Situația e complicată și în sectorul Botanica al capitalei. Și acolo șuvoaiele de apă au inundat câteva străzi.

Din cauza ploilor torențiale a fost inundat podul de la intrarea în localitatea Ucrainca din raionul Căușeni. Accesul spre sat este blocat.

Meteorologii au emis duminică, 4 iulie, cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul țării, fiind anunţate vijelii puternice și ploi abundente.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), avertizarea de cod galben care vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabilă cel puțin până marți seara, 6 iulie.