Fondatorul Holdingului „Accent Group”, Vladimir Russu, îl acuză pe Veaceslav Platon de „atac raider”. Reacția lui Platon
Fondatorul Holdingului „Accent Group”, Vladimir Russu, fost proprietar al „Casei Albe” de la Valea Morilor, îl acuză pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon de „atac raider”.
Vladimir Russu susține că reprezentanții Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis decizii prin care două imobile ale companiei pe care a fondat-o „SCM Development Mol” au fost dispuse pentru păstrare și folosință controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Potrivit lui Russu, este vorba despre fostul edificiu al companiei ASITO și „Casa Modei”.
„Acum câteva zile, când juristul nostru a intrat pe site-ul cadastrului, cu încă un extras, noi am descoperit că ambele clădiri ale noastre, nu doar că au fost puse sub sechestru, dar au fost dispuse pentru transmiterea bunurilor spre păstrare și folosință companiei „Interprimcolect”, care figurează în raportul Kroll 2, și care figurează în compania grupului lui Șor. Platon în anul 2018, multstimatul raider nr. 1 în spațiul post-sovietic, poate are și mai multe talente (…) Spunea într-un interviu din anul 2018 că această companie este a lui.”, a spus Russu.
Serghei Istrati, avocatul lui Vladimir Russu, susține că potrivit unei ordonanțe din anul 2020 a procurorului Mihai Nicolai, aceste două imobile au fost recunoscute ca fiind corpuri delicte și trebuia să se anunțe proprietarul companiei.
„La data de 23 octombrie 2020 și respectiv 28 octombrie 2020, de către procurorul de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale Mihai Nicolai au fost recunoscute în calitate de corp delict bunurile imobile de pe strada Bănulescu Bodoni și Ștefan cel Mare. Este vorda despre fostul edificiu al companiei ASITO și Casa Modei așa cum este cunoscută. În punctul doi a ordonanței respective, procurorul a specificat că păstrarea și folosința acestor bunuri va fi asigurată de către proprietarul bunurilor propriu-zise, de către companiile care sunt gestionate de Vladimir Russu. În punctul trei a aceeași ordonanțe este indicat că persoanele interesate urmează a fi informate despre recunoașterea în calitate de corp delict”, a spus avocatul lui Russu, Serghei Istrati.
Solicitat de Ziarul de Gradă, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a negat acuzațiile.
„M-am așteptat totuși că va ieși Vladimir Plahotniuc, la o conferință de presă în care va declara că eu îi iau clădirea, pe care mi-a furat-o. A ieșit partenerul lui de afaceri, Vladimir Russu. Clădirea „Casa Modei” și clădirea ASITO și activele pe care Plahotniuc mi le-a furat de la Victoriabank prin partenerul lui Vladimir Russu, a încercat să le legalizeze. Vladimir Russu este un element de acoperire de-al lui Plahotniuc, după care Plahotniuc se ascunde, care și-a trecut activele pe numele lui. A participat activ la acțiunile lui de infractor (…) Domnul Russu este business-partenerul lui care i-a vândut așa numită Casa Albă de la Valea Morilor. Obiectele pe care le-a primit Plahotniuc prin tranzacție inversă, mi-au fost furate activele și au fost transmise lui Vladimir Russu. Russu se prezintă ca un cumpărător cinstit”, a spus Platon pentru ZdG.
Citește și: