Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Doi consilieri municipali s-au…

VIDEO Doi consilieri municipali s-au îmbrâncit în cadrul ședinței CMC. Altercațiile au pornit de la proiectul de lege privind includerea satului Floreni în componența municipiului Chișinău: „Când va termina Slusari, atunci o să vorbești tu”

Foto: Captură Privesc.eu

Consilierul municipal de pe lista Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase și consilierul municipal de pe lista Partidului Politic „Șor” Serghei Burgudji s-au îmbrâncit în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), care a avut loc marți, 15 iunie. Alteracțiile dintre cei doi au pornit în momentul în care deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a început să țină un discurs cu privire la includerea satului Floreni în componența municipiului Chișinău.

Andrei Năstase, consilierul municipal de pe lista Platformei DA, susține că fracțiunea din care face parte a venit cu un demers cu privire la includerea satului Floreni în componența municipiului Chișinău.

„Acest demers vizează municipiul Chișinău și extinderea municipiului. Avem solicitarea locuitorilor din Floreni. Avem solicitarea Consiliului Local Floreni. Avem disponibilitatea colegilor noștri de la nivelul raional Anenii Noi. Am disponibilitatea ca în componența municipiului Chișinău să fie introdusă a 19-a suburbie – Floreni. Avem disponibilitatea colegilor noștri de la nivel raional Anenii Noi și, bineînțeles, disponibilitatea întregii fracțiuni a Platformei DA ca în componența municipiului Chișinău să fie inclusă a 19-a suburbie – Floreni. Toate argumentele de ordin social, economic au fost expuse într-o notă informativă la nivelul Parlamentului și facem apel către toți consilierii din municipiul Chișinău ca indiferent de culoarea politică pe care o are să susțină demersul Platformei DA”, a declarat Năstase.

Totodată, în cadrul ședinței CMC au fost prezenți și câțiva locuitori ai satului Floreni care și-au spus păsul.

„Astăzi, prezența noastră vine cu o mare rugăminte să ne susțineți dorința de foarte mulți ani de a aparține Chișinăului, pentru că faptul că facem parte din raionul Anenii Noi nu aduce doar minusuri. Tot ce este legat de învățământ și medicină și alte probleme sociale, noi pe toate le clarificăm și contra plată, tot aici în Chișinău, deoarece drumul este mult mai mare, lipsa de transport și multe alte lucruri. Aproximativ 70% din copiii noștri din localitate învață în Chișinău, copiii cu vârstele preșcolare merg la grădinițele din Chișinău. Toate problemele ce țin de medicină noi le rezolvăm aici în Chișinău”, a spus Victoria Paladi, locuitoare a satului Floreni în cadrul ședinței CMC.

În momentul în care deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a început să vorbească despre proiectul de lege cu privire la introducerea satului Floreni în componența municipiului Chișinău, consilierul municipal de pe lista Partidului Politic „Șor” Serghei Burgudji l-a întrerupt de câteva ori.

„Scuzați, vă rog, dar atunci când vorbiți…”, a spus Burgudji.

Ulterior, au început altercațiile dintre Consilierul municipal de pe lista Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase și consilierul municipal de pe lista Partidului Politic „Șor” Serghei Burgudji.

„Când va termina de vorbit Alexandru Slusari, atunci o să vorbești tu”, a declarat Năstase.