Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Autoritățile din sănătate, despre…

VIDEO Autoritățile din sănătate, despre procesul de imunizare împotriva COVID-19: „În cadrul punctelor de vaccinare și mai puțin în depozitul ANSP sunt disponibile aproape 300 mii de doze de vaccin”

Foto: MSMPS

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță marți, 6 iulie, că rata de contagiozitate pentru ultimele 14 zile constituie 1,04, fapt ce se atestă o ușoară descreștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Potrivit acestora, se duc discuții aproape zilnic cu autoritățile din localitățile unde procesul de vaccinare decurge lent, iar în cadrul punctelor de vaccinare sunt disponibile aproape 300 de mii de doze vaccin.

„Aproape zilnic continuă organizarea în raioane a seminarelor de instruire privind comunicarea și informarea populației generale despre vaccinarea împotriva COVID-19. Permanent sunt discuții individuale cu acele localități unde mersul vaccinării este mai redus, la care participă primarii și personalul medical. Astfel, ne dorim să vedem cum îi putem ajuta pe oamenii din localitățile respective și să intervenim”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, spune că, până acum, R. Moldova a recepționat peste un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19.

„Pentru ultimele 7 zile, în R. Moldova situația a fost stabilă. Au fost înregistrate 19 cazuri de import: 12 cazuri din Rusia și 7 din Uniunea Europeană (…) Rata de contagiozitate pentru ultimele 14 zile constituie 1,04, ceea ce constituie o ușoară descreștere. Pentru săptămâna trecută a fost 1,05, dar luând în considerare evoluția creșterii cazurilor din jur, în continuare se menține posibilitatea de creștere a numărului de cazuri. R. Moldova a recepționat până acum peste un milion de doze de vaccin. În cadrul punctelor de vaccinare și mai puțin în cadrul depozitului Agenției Naționale de Sănătate Publică sunt aproape 300 de mii de doze de vaccin. Până la moment nu s-a admis expirarea niciunei doze de vaccin”, a spus Cernelea.

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie, curent. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.