Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Traficul rutier de pe…

UPDATE Traficul rutier de pe șoseaua Hîncești din capitală a revenit la normal

Sursa foto: CNA

UPDATE 19:54 Traficul rutier de pe șoseaua Hîncești a fost restabilit. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General al Poliției.

„Informăm șoferii care urmează să se deplaseze pe șoseaua Hîncești din capitală că traficul rutier a revenit la normal, după ce intrarea în oraș a fost blocată de agricultori cu tehnică agricolă. Polițiștii au intervenit și au întreprins toate măsurile ca traficul rutier să fie reluat”, a comunicat IGP.

Știrea inițială

Circulația rutieră pe șoseaua Hîncești din capitală, la intrarea în Chișinău, rămâne „blocată”, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP) în seara zilei de miercuri, 22 noiembrie.

„Polițiștii întreprind toate măsurile pentru a dirija traficul, mai cu seamă că este ora de vârf când cetățenii se deplasează spre domicilii, traficul fiind aglomerat. 

Constatăm că agricultorii care au anunțat pentru mâine o acțiune de protest și care astăzi s-au deplasat din localitățile țării spre capitală au ignorat solicitările Poliției și propriile declarații prealabile”, a transmis IGP.

Poliția spune că „nu va tolera” încălcarea legislației în vigoare și toți conducătorii unităților de transport amplasate neregulamentar sunt deja documentați pentru „nesubordonare” la cerințele Poliției și blocarea intenționată a benzilor de deplasare a transportului, ceea ce ar fi determinat perturbarea circulației rutiere în capitală și ar fi creat incomodități șoferilor. 

Asociația Forța Fermierilor a anunțat anterior că, în perioada 22-26 noiembrie, agricultorii vor ieși la protest.

„Fermierii din mai multe raioane se vor deplasa cu tehnică agricolă înspre Chișinău”, se arată într-un comunicat emis de organizație.

Potrivit unei declarații prealabile către Primăria municipiului Chișinău, organizatorii estimează că la întrunire vor fi peste 1 000 de oameni și 500 de unități de tehnică agricolă.

Conform asociației, traseul marșului va trece prin Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) – str. Ștefan cel Mare – scuarul Dimitrie Cantemir (cercul din imediata apropiere de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”) – str. Stefan cel Mare – PMAN.