Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE. „Situația operativă rămâne complicată”.…

UPDATE. „Situația operativă rămâne complicată”. Tot mai multe localități rămân fără energie electrică

sursa foto: Digi24

UPDATE 13:29

Furnizorul Premier Energy anunță că „situația operativă în rețelele electrice continuă să fie complicată din cauza viscolului, a rafalelor puternice de vânt și a precipitațiilor abundente sub formă de lapoviță și ninsori, care nu contenesc”.

La ora 13:00 peste 149 de localități din 15 de raioane din centrul și sudul țării, inclusiv mun.Chișinău erau afectate parțial sau în totalitate de lipsa energiei electrice.

Formațiunile de intervenție operativă sunt mobilizate în teren pentru identificarea și efectuarea lucrărilor de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate, informează compania.

Ninsoarea puternică și vântul au doborât mai mulți arbori peste liniile electrice aeriene, producând numeroase rupturi de conductoare, deteriorând echipamente de protecție și fixare, cauzând astfel deconectări avariate ale instalațiilor electrice, potrivit Premier Energy.

UPDATE 11:50

109 localități din centrul și sudul R. Moldova sunt deconectate total sau parțial de la energia electrică, fiind avariate 84 de fidere de tensiune medie de 6-10 kV, informează Premier Energy.

Potrivit companiei, brigăzile operative muncesc în teren pentru restabilirea rețelelor avariate de viscolul și ninsoarea abundentă, ținând cont de regulile de securitate. Precipitaţiile sub formă de zăpadă și vântul care continuă să cadă la această oră cauzează rupturi de conductori şi de crengi, care afectează liniile electrice aeriene.

În dimineața zilei, Premier Energy anunțase despre 59 de localități din sudul R. Moldova rămase fără curent, din cauza ninsorii și a vântului în rafale.