Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ PTF Unguri-Bronița și PTF…

UPDATE PTF Unguri-Bronița și PTF Otaci-Moghileov Podolsk și-au reluat activitatea în regim obișnuit

UPDATE: Poliția de Frontieră anunță că PTF Unguri-Bronița și PTF Otaci-Moghileov Podolsk și-au reluat activitatea în regim obișnuit.

Știrea inițială…

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal informează că PTF Unguri-Bronița și PTF Otaci-Moghileov Podolsk și-au întrerupt programul de lucru.

Decizia a fost luată din motive de securitate, se spune într-o notă informativă a Poliției de Frontieră.

„Autoritățile de competență ucrainene nu permit trecerea frontierei de stat în contextul riscurilor de atac aerian din partea Federației Ruse asupra Ucrainei”, se arată într-un comunicat al instituției.

Vineri, 18 august, o alertă de raid aerian a fost declanșată în regiunile Odesa și Vinnița. Alerta a durat aproximativ 30 de minute.

Între timp, Ministerul ucrainean al Energiei anunță că centrala termică din regiunea Donețk funcționează la capacitate redusă din cauza atacurilor rusești care au avariat linia electrică.

Bombardamentele rusești au deconectat de două ori liniile aeriene de 110 kV, ceea ce a dus la o producție limitată de electricitate la una dintre centralele termice din regiune. De asemenea, armata rusă a forțat lucrătorii să deconecteze liniile aeriene de capacitate mai mică, lăsând peste 14 000 de consumatori fără electricitate.

În regiunile Harkov, Sumî, Cernihiv, Zaporijjea și Herson, unii consumatori au rămas, de asemenea, fără electricitate. În regiunea Herson, aproximativ 11 000 de consumatori au rămas fără energie electrică după ce rușii au distrus barajul Kahovka în urmă cu două luni.