Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Unde au fost cei mai…

Unde au fost cei mai activi alegători, în primele trei ore de la deschiderea secțiilor. Cum votează locuitorii din cele patru municipii unde sunt așteptați să-și aleagă primarul

În primele trei ore de la deschiderea secțiilor de votare din țară, s-au prezentat la urne puțin peste 6% din persoanele înscrise în listele electorale. Cei mai activi alegători, până la ora 10, sunt în raionul Dondușeni, unde au loc alegeri doar într-o comună. Pentru funcția de primar al comunei Elizavetovca au ieșit la vot 53 de persoane, sau circa 11,7% dintre alegătorii incluși în listele electorale de bază – 452. Cei doi candidați incluși în buletinele de vot sunt reprezentanți ai partidului Acţiunii Comune – Congresul Civic și ai partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Raionul Dondușeni a înregistrat și în primul tur de alegeri una dintre cele mai mari prezențe la vot.

Totodată, în raioanele Rezina și Ştefan Vodă se înregistrează o prezență la urmele de votare de aproximativ 10%. În raionul Rezina, unde și-au exprimat votul circa 1 000 de persoane, sunt organizate alegeri pentru 8 localități, iar în raionul Ștefan Vodă, unde s-au prezentat la urne peste 700 de persoane – pentru 3 sate.

În cele 4 municipii unde are loc al doilea tur al alegerilor prezența la secții este mai redusă.

În municipiul Comrat, circa 5.35% dintre cetățenii cu drept de votat și-au exprimat opțiunea, la Edineț – 5.60%, Ungheni – 4.8%, Bălți – 3.3%.