Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un șofer care transporta mărfuri…

Un șofer care transporta mărfuri fără acte de proveniență, implicat într-un accident rutier în timp ce încerca să scape de Serviciul Vamal

Sursa: customs.gov.md/

Serviciul Vamal informează că ofițerii echipelor mobile au identificat în seara zilei de 8 mai, în baza informației operative, în regiunea localității Svetlîi a UTA Găgăuzia, două mijloace de transport și au întreprins măsuri de stopare și verificare a acestora. Potrivit autorității vamale, conducătorul unuia dintre automobile nu s-a conformat somațiilor și a încercat să fugă, în rezultat fiind implicat într-un accident rutier.

În rezultatul controlului vamal, în ambele autoturisme au fost depistate cantități comerciale de articole vestimentare și parfumuri, transportate fără acte de proveniență legală, notează sursa citată.

„Marfa transportată în proporție de 90% este cu inscripții a unor branduri renumite. Documentați în aceste două cazuri sunt doi conaționali în vârstă de 35 și respectiv 40 de ani. Bărbații au refuzat să ofere detalii”, potrivit Serviciului Vamal.

Preliminar a fost stabilit că mărfurile erau transportate spre piețele din municipiul Chișinău, pentru ulterioara comercializare a acestora.

Mărfurile și mijloacele de transport de model „Mercedes GL450” și „Jaguar X-Type” au fost indisponibilizate, iar investigațiile continuă.