Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un pacient de la spitalul…

Un pacient de la spitalul raional Cahul, implicat într-un accident rutier, a fost transportat la Chișinău de SMURD

Sursa: IGSU al MAI al RM/Telegram

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, care a fost implicat într-un accident rutier, a fost transportat luni, 26 iunie, de un echipaj aero–medical al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Galați de la spitalul raional Cahul spre municipiul Chișinău, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) într-un comunicat.

Bărbatul a suferit mai multe traumatisme în urma unui accident rutier, care a fost înregistrat pe data de 25 iunie în raionul Taraclia, menționează IGSU.

„În urma investigațiilor medicale, a fost luată decizia de a transporta pacientul în capitală, pentru acordarea asistenței medicale specializate. Pe parcursul zborului pacientul a fost monitorizat permanent de medici și paramedici SMURD, fiind în stare stabilă. Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, la ora 14:11, de unde bărbatul a fost preluat de o echipă de medici și transportat la Institutul de Medicină Urgență din capitală, unde în continuare urmează să primească îngrijirile de rigoare”, mai notează sursa citată.

Conform IGSU, de la începutul anului 2023 aceasta este a doua intervenție aero-medicală realizată pe teritoriul R. Moldova.