Principală  —  IMPORTANTE   —   Un moldovean a încercat să…

Un moldovean a încercat să intre ilegal în România, înotând în râul Prut. Poliția de Frontieră Iași: „A trecut râul Prut cu intenția de a ajunge în Franța”

Foto: Poliția de Frontieră Iași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași au depistat duminică, 9 mai, în zona de responsabilitate un cetățean din R. Moldova care a încercat să intre ilegal în România, înotând în râul Prut. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași.

Potrivit autorităților române, în urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că bărbatul este cetățean moldovean, în vârstă de 44 de ani și a trecut râul Prut cu intenția de a ajunge în Franța.

„În jurul orei 16:20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Orzeni, județul Iași, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată. Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea bărbatului, stabilind că este un cetăţean din R. Moldova. În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași”, se arată într-o notă informativă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile din R. Moldova pentru continuarea cercetărilor.