Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un medic cardiolog de 72…

Un medic cardiolog de 72 de ani a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Mesajul transmis de colegi

Încă un deces în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de Elena Cîrnici care a activat în Spitalul Raional Cahul în calitate de medic cardiolog. Aceasta a decedat astăzi, 7 decembrie, în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

„Cu profund regret și cu o mare tristețe IMSP Spitalul Raional Cahul, anunță despre trecerea în neființă a doamnei Elena Cîrnici. Colega noastră s-a stins din viață la data de 07 decembrie, la vîrsta de 72 de ani. Doamna Elena a activat în Spitalul Raional Cahul în calitate de medic cardiolog.

A decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Am pierdut o adevărată profesionistă, o persoană sufletistă, cinstită și disciplinată. Dumneaei ramîne un model demn de urmat pentru toți colegii. Și-a început călătoria în universul medicinii încă în anul 1975, și timp de 45 de ani a dat dovadă de nivel înalt de profesionalism, atitudine corectă față de pacienți și colegi, și responsabilitate enormă”
, este mesajul transmis de colegi.

În total, sistemul medical a pierdut 59 de lucrători medicali, confirmați cu infecția COVID-19.

Până la data 7 decembrie, în R. Moldova au fost înregistrate 116 365 cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar 101 244 de persoane au reușit să se recupereze în urma infectări. În total, 2419 persoane au decedat.