Principală  —  IMPORTANTE   —   Un copil în vârstă de…

Un copil în vârstă de 3 ani s-a ales cu o fractură la picior după ce a fost lovit de o mașină

Imagine simbol

Un copil în vârstă de trei ani s-a ales cu o fractură la picior după ce a fost lovit de o mașină. Incidentul s-a produs luni seară, 24 iunie, în orașul Durlești, anunță reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) printr-un comunicat.

Preliminar, oamenii legii au stabilit că un taximetrist de 28 de ani, fiind la volanul unei mașini de model Toyota, a lovit un copil în vârstă de trei ani, care ar fi ieșit spontan din curtea casei.

„(…) În acest context, Poliția recomandă părinților să manifeste prudență maximă în raport cu copiii al căror comportament deseori este imprevizibil (…)”, susțin reprezentanții IGP.

În anul 2022, R. Moldova a înregistrat unul dintre cei mai ridicați indicatori de mortalitate în accidente rutiere în comparație cu țările membre ale UE (83 decese la 1 milion de locuitori), fiind depășită doar de România. Gravele accidente rutiere ce au afectat societatea pe parcursul anului 2023 au demonstrat atât „ineficiența prevederilor care reglementează răspunderea pentru încălcările în domeniul circulației rutiere, cât și a sistemului de sancționare a conducătorilor auto vitezomani și celor aflați în stare de ebrietate”. Aceste aspecte au contribuit la creșterea alarmantă a sentimentului de insecuritate în traficul rutier, arată Raportul tematic complex „Dreptul la Viață, Sănătate, Siguranță și Securitate în Traficul Rutier”, elaborat de Avocatul Poporului.

Rata accidentelor în R. Moldova se situează peste media tuturor țărilor UE, fiind triplă față de cea din țări precum Regatul Țărilor de Jos sau Germania și de 5 ori mai mare ca în Suedia sau Norvegia – țări cu cele mai mici rate de deces din lume în anul 2022.