Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un bărbat din Căușeni, condamnat…

Un bărbat din Căușeni, condamnat pentru omor și dat în căutare internațională, reținut în timp ce traversa ilegal frontiera de stat

Sursa: border.gov.md
Sursa: border.gov.md

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, locuitor al raionului Căușeni, condamnat la 13 ani de închisoare, a fost reținut vineri, 11 decembrie, în timp ce traversa ilegal frontiera de stat. Bărbatul care a reușit să se ascundă timp de șapte ani peste hotarele țării a fost prins de polițiștii de frontieră din Direcția regională EST în timp ce revenea acasă.

Potrivit informațiilor operative, precum că un tânăr moldovean anunțat în căutare internațională ar urma să revină în mod fraudulos în R. Moldova, au fost intensificate patrulările la frontiera de stat. Ca rezultat, în data de 11 decembrie a.c., pe direcția localităților  Săiți (MDA) – Lesnoe (UA) un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Săiți de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale EST au acționat pentru reținerea unei persoane identice cu cea căutată. A fost văzută în timp ce traversa ilegal hotarul moldo-ucrainean și în momentul avansării spre interiorul țării, polițiștii de frontieră au reținut bărbatul, în vârstă de 33 de ani, locuitor al raionului Căușeni.

Din cercetările ulterioare s-a constatat că tânărul a părăsit ilegal teritoriul Republicii Moldova în anul 2013, fiind motivat de sentința luată în privința sa, prin care a fost condamnat la 13 ani de închisoare în penitenciar de tip închis pentru comiterea unei infracțiuni prevăzute de art. 145 alin.2 lit. i) și j), și anume omor intenționat săvârșit de două sau mai multe persoane cu o deosebită cruzime.  

Pe numele bărbatului a fost pornită o cauză penală pe faptul de trecere ilegală a frontierei de stat (art.362, alin.1 CP al RM).  Totodată, organul de urmărire penală al Poliției de Frontieră urmează să se autosesizeze pe încălcarea frontierei de stat, săvârșită acum șapte ani.