Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima zi de vaccinare în…

Ultima zi de vaccinare în cadrul maratonului de la Palatul Republicii. Doritorii se pot vaccina cu serurile COVID-19, fără o înscriere prealabilă, până la ora 22:00

Maratonul de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii se încheie duminică, 30 mai. Doritorii se pot vaccina cu serurile COVID-19 până la ora 22:00. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Potrivit edilului capitalei, doritorii se pot vaccina la Palatul Republicii, fără o înscriere prealabilă, doar cu buletinul de identitate, iar serurile disponibile sunt AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac.

Persoanele se pot vaccina duminică, 30 mai, și în cadrul centrelor mobile de vaccinare: troleibuzul amplasat în sectorul Râșcani în perimetrul McDonald’s și autobuzul de linie, care se află în comuna Stăuceni în perimetrul școlii primare.

Totodată, reprezentanții Ministerului, Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță duminică, 30 mai, că până la ora 08:00, aproximativ 100 de oameni stăteau la rând pentru a se vaccina anti-COVID-19.

„Ne bucură faptul că am reuşit să mobilizăm mii de oameni din întreaga țară. Asta demonstrează că siguranța contează. Astăzi, la ora 8:00, erau în aşteptare circa 100 de oameni, iar timp de 30 de minute de la deschiderea maratonului, circa 210 oameni au fost vaccinați”, se arată într-o notă informativă a MSMPS.

Potrivit datelor furnizate sâmbătă, 29 mai, de către autoritățile din sănătate, până la ora 17:00, în cadrul maratonului de vaccinare de la Palatul Republicii au fost administrate 1155 de doze de vaccin. Cu prima doză au fost vaccinate 562 de peroane, iar cu a doua doză au fost imunizate 593 de persoane.

Tot sâmbătă, cele 2754 de doze de vaccin Pfizer, care au fost distribuite la Palatul Republicii, s-au epuizat. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Cristina Stratulat, purtătoarea de cuvânt a MSMPS.

Pe 28 mai, 1 148 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în primele trei ore de la startul maratonului de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii.